Natusans historie

Natusan® er et varemerke innen pleie av babyhud. Varemerket, som er ledende innen Norden, ble grunnlagt i 1949 i Danmark av Alfred Benzon AS, og eies i dag av Johnson & Johnson. Foretaket bedriver forskningsarbeid på babyhud og -hår. Natusans produkter er utviklet og testet for å være milde og skånsomme.

 

I 1849 overtok den 24 år gamle apotekeren Alfred Nicolai Benzon Skandinavias eldste apotek, Svane-apoteket i København (grunnlagt i 1536), og startet Alfred Benzon A/S. Etter hvert som selskapet vokste, bekledde han også rollen som grossist for andre apotek, og han begynte dessuten med å fremstille egne legemidler.  I 1949 lanserte Alfred Benzon A/S Natusan-salven. Natusan kommer fra det latinske ″Natus Sanus″ og betyr ″født frisk″. Symbolet for Natusan®-produktene har siden 1984 vært en svane, etter det danske apoteket "Svanen".

I 1973 ble produktene for pleie av babyhud lansert med merket "Dokumentert mild", og dette henviser til at produktet har gjennomgått mange kliniske tester for å garantere at det er mildt mot den følsomme og tynne babyhuden. I 1986 kom en hel hudpleieserie, Natusan Institution, som var spesifikt tilpasset etter behovene for bruk på et sykehus.

Siden 1990 har Natusan® i Norden vært eid av Johnson & Johnson, et globalt selskap som forsker på og utvikler pleieprodukter for babyhud, egenomsorg og legemidler.

Med en omfattende portefølje av dokumentert milde og klinisk testede hud- og hårpleieprodukter for de aller minste, har Natusan® vært et naturlig valg for nordiske foreldre i over 60 år.

Våre produkter i
løpet av 60 år

Produktene har skiftet utseende flere ganger gjennom årenes løp, og nedenfor kan du se eksempler på dette.