Slik unngår du bleieeksem

Huden under bleien er veldig utsatt for fukt og friksjon, og den trenger tid til å heles, så derfor er det viktig å pleie huden ved hvert bleieskift.

Gjennom tre enkle steg kan du forebygge bleieeksem:
1. Rengjør 2. Tørk 3. Beskytt.

1. Rengjøre

Grundig rengjøring av bleieområdet er selvfølgelig veldig viktig. Vann alene kan tørke ut huden, og er ikke tilstrekkelig for å rengjøre huden for urin og avføring. Når du har tatt av bleien, rengjør med våtservietter eller mild barnesåpe og vann. Natusan® first touch extra sensitive wipes er våtservietter som både rengjør og tilfører fuktighet. Vask med en bevegelse som går fra forsiden og bakover, og dette gjelder for både gutter og jenter. Husk at du ikke må skrubbe huden, og bruk forsiktige bevegelser.

2. Tørke

Det er mange måter å få huden ordentlig tørr på – det viktigste er at du ikke skrubber huden. Én måte er å klappe huden forsiktig opp og ned med et mykt håndkle om og om igjen til huden kjennes helt tørr. Du kan også blåse på huden. La gjerne babyen ligge naken en stund slik at huden får tid til å komme seg, men påse at det er en behagelig temperatur i rommet. Tips: Det kan være smart å investere i en plastfrotté, for da kan du trygt la babyen ligge naken en stund uten å bekymre deg hvis barnet tisser på seg.

3. Beskytte

Hvis du ved hvert bleieskift smører inn babyens hud med en barnesalve, kan du forebygge rødme og irritasjon, og samtidig holde huden myk og smidig. Natusan® first touch protection cream er en pleiende krem som legger seg som et vannavvisende vern slik at væske ikke trenger inn i huden.

Om irritasjon allikevel skulle oppstå, kan du smøre på et lag med Natusan® first touch sinksalve ved første tegn på rødme. Salven virker uttørkende og forebygger irritasjon og rødme. Det hjelper som regel å skifte babyens bleie ofte, og rengjøre, holde tørr og smøre huden med en beskyttende salve.


Nyhet! Natusan® first touch extra sensitive wipes

Våre nye våtservietter er nå merket med både Svanen og Astma-Allergi Danmark.

De har fuktighetstilførende egenskaper og er spesielt utviklet for nyfødte. Dette gir en ekstra mild og skånsom rengjøring av babyens hud. De rengjør uten å virke uttørkende selv ved gjentatt bruk. Perfekt for smidige bleieskift!

Her kan du laste ned og ta vare på råd om bleieskiftet. Du finner dessuten flere veiledninger du kan laste ned på vår brosjyreside