Lær deg mer om bleieeksem

Mange bleieskift og røde babystumper er vanlig den første tiden. Opptil 40 prosent av alle barn får bleieeksem i løpet av det første året.

Bleieeksem er lett gjenkjennelig fordi deler av huden under bleien blir rød og inflammert. Bleieeksem oppstår gjerne på kjønnsorganet, i lyskefuren og mellom rumpeballene. Den inflammerte huden kan være knudrete og ha et fuktig eller tørt utseende, og i verste fall kan det dannes små sår.

 

Årsaken til at barnet utvikler bleieeksem er at huden under bleien blir utsatt for fuktighet, friksjon og irriterende stoffer fra urin og avføring. Selv om dagens bleier er veldig gode, avgir de allikevel noe fuktighet til huden. Små babyer har følsom hud, samtidig med at de tisser ofte og har løs avføring. Dette gjør at de er spesielt utsatte for å utvikle bleieeksem.

Du kan forebygge bleieeksem gjennom gode rutiner ved bleieskift. Hvis barnet allikevel skulle utvikle bleieeksem, er det viktig å behandle eksemet slik at ikke sopp- eller bakterieinfeksjoner oppstår.

Natusan® har flere pleiende produkter til bleieskiftet. Med hjelp fra disse produktene, kan du gi babyens ømfintlige hud et bleieskift som både pleier og forebygger hudproblemer. Les gjerne mer om produktene våre nedenfor.

 

 

Slik behandler du bleieeksem:

  • Skift bleie ofte.
  • Luft huden så ofte som mulig.
  • Ved hvert bleieskift:
    1. Må du rengjøre med våtservietter eller med en mild, flytende barnesåpe og vann.
    2. Må du klappe eller blåse huden tørr.
    3. Må du smøre med væskeavvisende salve.
  • Hvis bleieeksemet ikke avtar etter 3–4 dager med denne behandlingen, kontakt barnelege slik at vedkommende kan kontrollere at det ikke er soppinfeksjon.

Her kan du laste ned og ta vare på råd om bleieskiftet. Du finner dessuten flere veiledninger du kan laste ned på vår brosjyreside