Babymassasje = lykke

Berøring tidlig i livet er viktig for babyens kontinuerlige utvikling. All berøring bidrar til en økt trygghetsfølelse og reduserer stress eller urolighet. Babymassasje er en fin måte å lære barnet å kjenne gjennom berøring. Du vil bli rikelig belønnet i tiden fremover hvis du investerer mye tid i å Knytte bånd med ditt nyfødte barn. Babyen kommer til å utvikle kommunikasjonssansene og vil lettere klare overgangen fra mors mage til den store, ukjente verden på utsiden. Badestunden er likeså en perfekt anledning som lar fedre få den nærheten med babyen som ammingen naturligvis medfører. For foreldre er babymassasjen en anledning for avslapning med og nærhet til barnet på en helt spesiell måte. Dere kan lære å kjenne, forstå og besvare barnets kroppsspråk og signaler.

Denne kunnskapen vil gi dere en trygghet, sikkerhet og selvtillit som igjen har en gunstig effekt på deres relasjon til babyen. Babymassasje bidrar også til å stimulere barnets følsomme hud, berøringssanser, blodomløp og motorikk. Babymassasje gjør at barnet lærer sin egen kropp å kjenne, og derfor er det viktig at dere ikke fortsetter massasjen når barnet blir trøtt, men heller viser at dere forstår barnets signaler.


I vårt produktsortiment finnes det tre oljer med ulike egenskaper som alle er perfekte til en avslappende babymassasje: Natusan® first touch baby oil, Natusan® intensive care baby oil og Natusan® bedtime baby oil. Les gjerne mer om produktene våre nedenfor.

Mineralolje eller vegetabilsk olje?

Det har blitt stadig mer populært å bruke vegetabilske oljer, for eksempel olivenolje, til hudpleie. Men det mange ikke er klare over, er at olivenolje inneholder en syre (oljesyre) som bryter ned hudbarrieren. Forskning viser at bruk av olivenolje kan øke risikoen for tørr hud og eksem.

Den store forskjellen skyldes kilden og renhetsgraden. Mineraloljen blir utvunnet fra fossile rester av planter og dyr, mens vegetabilske oljer blir utvunnet fra planteriket. Mineraloljer deles inn i tre ulike grader. Mineralolje av medisinsk renhetsgrad er den reneste, og er testet og godkjent for bruk av så vel sykehus som apotek, og den finnes for øvrig i legemidler. Ved bruk av denne oljen, kan du føle deg trygg på renheten, den fuktighetsgivende effekten og de lave risikoene for hudirritasjon og allergi. Vegetabilskolje gjennomgår en kjemisk renselsesprosess. Kvaliteten og sikkerheten er helt og holdent beroende på kildeveksten og faktorer som dyrkningsmetode og foredlingsprosess.

For å unngå hudproblemer og allergi, har Natusan® valgt å bruke mineralolje av medisinsk renhetsgrad framfor vegetabilske oljer, da sistnevnte har en større sannsynlighet for å forårsake hudirritasjon og allergier.

Her kan du laste ned og ta vare på vår veiledning til babymassasje. Du finner dessuten flere veiledninger du kan laste ned på vår brosjyreside.