Tidlig hudpleie gir myk, hel og smidig hud for framtiden

Som nybakt forelder er det ikke lett å vite hvordan man skal ta seg av barnets hud. Det er likevel nyttig å huske at babyens hud er mer følsom enn din egen, da babyens hud enda ikke er ferdigutviklet og er svært forskjellig fra voksen hud rent strukturmessig sett. Dette medfører at babyers hud har lettere for å tørke ut enn huden hos voksne. Hvis huden blir tørr, oppstår det små sprekker i huden som gjør at irriterende stoffer lettere kan trenge ned i huden, og dermed øker risikoen for eksem.

Med omsorgsfull hudpleie allerede fra barnets første leveår, kan du forebygge tørr hud og irritasjon samt bidra til at huden får en bedre utvikling. Det er viktig at du kun bruker milde produkter som er produsert spesielt med tanke på babyers tynne og følsomme hud, for dette kan nemlig utgjøre en stor forskjell. Du kan forebygge tørr hud hos barn hvis du regelmessig passer på og pleier barnets hud, og hudkontakten dette medfører vil dessuten styrke båndene mellom dere. Les gjerne mer om båndet mellom foreldre og barn, eller om koselig babymassasje.

Her følger noen tips som gir babyens hud en riktig så god start:

Til badet

Du bør bade babyen to til tre ganger per uke til barnet begynner å krabbe, deretter så ofte du ønsker. Bruk en mild, flytende badesåpe i badet for skånsom rengjøring av babyens hud og hår. For nyfødte er det tilstrekkelig å vaske med vann med barnesåpe i. Du kan først bruke en mild barnesåpe direkte på huden når barnet blir eldre. Tilfør fuktighet til babyens hud etter hvert bad med noen dråper mild babyolje som både mykgjør og beskytter. Les gjerne mer om baderutiner og om hvorfor vann alene ikke er det beste for babyens hud.

Til huden

Prøv å innarbeide en rutine der du sjekker barnets hud hver dag, og du kan gjøre dette rundt leggetid eller ved bleieskift. Hvis barnets hud føles tørr, tilfør fuktighet med en barneolje eller -hudkrem. På spesielt tørre områder kan du smøre babyen inn med babykrem eller salve som inneholder mykgjørende og fuktighetsgivende ingredienser. Områder som er spesielt utsatte er rundt munnen, i hudfolder, ved armhulene og huden under bleien. Fuktighet, varme og friksjon kan gjøre huden i disse områdene rød og flakete, men du kan unngå dette gjennom å være nøye med å rengjøre, tørke og, av forebyggende grunner, smøre. Her kan du lese om hvordan babyhud er forskjellig fra enn voksen hud.

Til bleieskiftet

Huden under bleien er veldig utsatt for fukt og friksjon, og den trenger tid til å heles, så det er derfor viktig å pleie huden ved hvert bleieskift. Gjennom tre enkle steg kan du forebygge bleieeksem: 1. Rengjør 2. Tørk 3. Beskytt.

Her kan du lese mer om våre tre steg ved bleieskift, og om hvordan du kan forebygge og behandle eksem som følge av bleiebruk.


Natusan® first touch er den første produktserien i Norge som er spesielt utviklet og tilpasset nyfødtes følsomme hud. Serien består av syv ulike produkter, og du kan lese mer om produktene nedenfor. 

Visste du at …

  • babyhud er 30 prosent tynnere enn voksen hud?
  • babyhud tørker ut mye fortere enn voksen hud.
  • babyhud blir lettere irritert enn voksen hud?

Dokumentert mild

Dokumentert mild-symbolet er din garanti for at babyproduktene fra Natusan® er milde og skånsomme. Alle ingrediensene er særskilt utvalgte.
 

Dessuten er alle produktene klinisk testet og har gjennomgått hudirritasjons- og allergitester.

Her kan du laste ned og ta vare på en veiledning om hvordan du pleier babyenes følsomme hud. Du finner dessuten flere veiledninger du kan laste ned på vår brosjyreside.